Isolatie heeft alleen maar voordelen! Minder koud, minder tocht, lagere energiekosten en lagere CO2-uitstoot. Én je bereidt je woning voor op aardgasvrij en energieneutraal wonen.

De goedkoopste vorm van verduurzamen is de energievraag van de woning omlaag brengen. Het beter isoleren van de woning is hierbij een goede eerste stap. Woningen die minder goed geïsoleerd zijn verliezen (mogelijk veel) warmte via het dak, vloer, of de gevels.

Er zijn simpele maatregelen beschikbaar om dit energieverlies te verminderen. Een goed geïsoleerde zolderverdieping bespaart bijvoorbeeld tot 1000 m³ aardgas per jaar. Ook kleinschalige maatregelen zoals radiatorfolie, brievenborstels of tochtstrippen maken een groot verschil. Gevelisolatie en vloerisolatie zijn ook relatief eenvoudige maatregelen, die snel een flinke energiebesparing en een verhoogd wooncomfort kunnen opleveren. De investering van isoleren is snel terugverdiend! 

Bron: https://www.woonwijzerwinkel.nl/informatie-isoleren/

Als je uitleg wilt hebben over isoleren dan is deze online informatie ook handig:   https://energieloketzoetermeer.nl/isolatie/  
Bezoek een informatieavond of klik op "Informatieavond terugkijken".

Door het autovrije concept van onze wijk kan het lastig zijn voor leveranciers om met hun materiaal dicht bij ons huis te komen.
Op een aantal adressen is het onmogelijk om met vrachtwagens voor de deur te komen en heeft de aannemer extra voorzieningen, zoals lange slangen of grote hoogwerkers,  nodig om toch zijn werk bij of in de woningen uit te kunnen voeren. Extra voorzieningen veroorzaken altijd extra kosten.
Door samen met naaste buren op te trekken wordt het aantrekkelijker voor leveranciers en wordt een deel van de kosten gedeeld.

Contactgegevens

De onderstaande partijen zijn actief in de koepeltjesbuurt voor de bewoners:

Werkgroep Groen & Duurzaam
  Houdt zich bezig met het vergroenen en verduurzamen van de wijk.
 
   
Koepelkindjes
  Organiseert activiteiten voor de kinderen in de wijk.
 
   
Website redactie
  Is verantwoordelijk voor de informatie op de website.
 
   
Dagelijks bestuur VvE coöperaties
  Coöperatieve Vereniging tot Exploitatie van 4 Parkeergarages Meerzicht Z-West U.A.
Coöperatieve Vereniging van Eigenaren Meerzicht Z-West U.A.
 
   
Raadpleeg ook ons beleid met betrekking tot privacy en cookies.
  Privacybeleid
  Cookiebeleid
×